okei semua jikalau ada yang saya tidak follow beritahu saya okei~~~~ jgn malumalu~~~hehehe... beritahu melalui commet..but link blog kene betul kalau tak susahx~~~

FOLO SAIA DNGAN IKLAS BUKAN KERANE TEPAKSE OKEI :) harap maklum,,hee :)

Wednesday, December 26, 2012

fake external HDD

Minta semua orang berhati-hati, sekarang ni ramai orang suka ambil kesempatan buat duit cara mudah, baru-baru ni seorang forumer dari Lowyat.net terbeli external HDD palsu 500GB jenama Western Digital masa Pikom PC Fair.

Kalau nak shopping dekat PC Fair, kalau boleh jangan beli barangan dekat booth-booth kecil yang tak ada nama tu, beli dekat booth besar yang ada jenama.

Bila dah beli External HDD, terus cuba in case ianya palsu. Somehow menurut forumer Lowyat.net, fake HDD ni bila dah plug-in kat PC pun ianya akan still tunjuk yang storage fake HDD ni 500GB atau apa-apa saiz yang didakwa penjual, nampaknya pembuat HDD palsu ni dah buat script untuk menipu PC anda. Celaka pandai habis penipu nih. Satu cara ialah dengar kalau HDD tu ada bunyi ke tak kalau dah plug-in dalam PC. 


Tengok dari segi luaran packaging dia memang sama, cuba pergatikan dengan lebih teliti mana tahu kotak ada kemek sedikit, ataupun printing dekat kotak macam ada yang tak kena (pudar/lari).


Dari segi harga, sila berhati-hati kalau ada yang offer dengan harga yang lebih murah dari biasa. Rasanya tak mungkin kot Harga untuk External HDD turun sampai RM140. Jangan sebab nak sangat beli benda murah menyesal kemudiannya, bukak-bukak kat dalam rupanya ada Flash USB ke dengan pemberat.

Heh! Ingatkan Jenama WD je yang ada fake, jenama Samsung pun ada. 

Thursday, December 20, 2012

cerita hati

assalamualaikum para sahabat..

hehehe okei disini ye nak cerita sikit... hahaha
okei masalah hati bg wanita nieh
saya dah paham sangat dah..
lagi lagi korang yang baru clash sekali sang boipren yang carik pasal..
haish lagi la saya paham...
takpe pengalaman mang mngajar kita erti kedewasaan ..
tapi korang kene paham jgak..
walau susah melupakan ..

tapi korang kene bukak peluang tok orang lain ubat hati yang teluka tu..
heheh aq bagi nasihat je...
hahah aq nieh mang tak la nak ikot nasihat aq sendiri..
miakakaka..
okei para pempuuan diluar sana yang mngalami pekara diatas.
diharap korang maklum ngan PERASAAN SENDIRI...
jangan ikot kan hati...
lelaki yang biarkan kita... yang tinggal kan kita..
tak mungkin satu hari nanti dia akan ulang pekara yang sama.
carik orang yang sayang kita okei..
jangan kita je tehegeh2 sayang kat dia..
hehe take no ya sahabat...

kredit to my girlpren :) love yaa .... hehehe

Wednesday, December 19, 2012

kelemahan

salam semua.. 
hahaahhaahaha


hehe kelemahan ye tak..
har cerita pasal kelemahan aq lah tu...
aq nieh bnyk kelemahan,,, manusia kan
nampak muka aq sekarang
hahaah
but kelemahan aq yg paling obviously kan hehe ..
kuat menangis..
bukan asik asik menangis je.
tapi aq kalau sedih, orang care , konon tanye tanye la , ape lah , ejek lah ,
haish mang lomah den ....
lagi 1 aq kalau marah dan tak dapat lepas kan pon boleh menangis
lepas tu kalau tak puas hati pon boleh menangis
kalau kene cubit pon boleh nangis sebenanye
tapi boleh kawal kalau orang tak ambil pedulik 
korang kene je biakan aq...
haha sengal kan....
hahahahahaahha.. itu je bosan sebona ekh :)
okei bye salam..

Sunday, December 16, 2012

Tanda Lelaki Sihat... aummm


 okei assalamualaikum semua.. hehee
allah kacakny taeyang :)



Selalunya artikel sihat ni kebanyakannya relate kepada wanita di luar sana dan jarang untuk lelaki. Kenapa? Lelaki ni dikatakan agak pemalas dalam aspek penampilan diri tapi itu dulu. Dunia berubah. Masa berubah. Ciri- ciri lelaki sihat;
1) Warna Kuku Merahmuda
Secara umumnya orang yang sihat memiliki kuku yang berwarna merah muda. Kuku yang berwarna kekuningan dikaitkan dengan masalah pernafasan.
2) Warna Urin Kuning Muda
Urin ni umumnya mempunyai warna bervariasi dan bergantung kepada air yang diminum. Sekiranya kurang minum air, Urin akan berwarna gelap.
3) Denyut Jantung 70 beat per minit(bpm)
Bagi lelaki sihat, jantung yang normal ketika beristirehat adalah 70-75 bpm.
4) Jenis Kulit 
Melalui ketegangan kulit, kita boleh mengetahui kadar dehidrasi lelaki. Kulit yang sihat lebih bersifat elastik dan kembali normal apabila dicubit. Sebaliknya kulit yang kurang sihat akan mengambil masa agak lama untuk kembali normal.

Saturday, December 15, 2012

masalah header :(

Okei assalamualaikum semua :)

lame dah tak post kat cnieh ,, hehehe ,,,
hurm okei masalah saya sekarang buat header,, 
walaupun saya diploma in IT BUT......
haish susah nak cakap ,, 
nak design header pon tak tahu,,,
korang korang korang ...
tolong la saya buat header yang simple pon takpe..
dah tnsion dah nieh blog tak berubah ..
header tak betuka,,, ah pelik jela aq nieh ,, heheeh :)

okei thanks reading,... bye 
salam :)
tengok :)
muka facepalm ..
hehe